Általános tudnivalók

Kedves Szakértő!

Ezúton is köszönjük, hogy szakértői közreműködésével hozzájárul a magyar felsőoktatás minőségének javításához!

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) a felsőoktatásban folyó képzés, tudományos kutatás, művészeti alkotótevékenység minőségének ellenőrzését, biztosítását és értékelését elősegítő országos szakértői testület. Honlapunkon a MAB szervezetéről, működéséről és tevékenységének eredményeiről tájékoztatjuk partnereinket és az érdeklődők legszélesebb körét. Hogy a honlapon mi hol található, arról az Érdeklődőknek menüpont Általános információk almenüje ad részletes tájékoztatást.

A MAB szakértők figyelmébe különösen a következőket ajánljuk:

    • A MAB számára szakértői munkát végző személyeket arra kérjük, hogy a TIR adatbázisban regisztrálják magukat, s fogadják el a szakértői nyilatkozatot. A szakértői adatokat ebben az adatbázisban tároljuk. Kérjük az adatok, elérhetőségek rendszeres frissítését.

    • A tervezett képzésekre vonatkozó szaklétesítési, szakindítási stb. beadványok véleményezéséhez szükséges bírálati szempontok és bírálati lapok a függőleges menüsor Beadványok menüpontjában, valamint a vízszintes menüsor Szakértőknek menüpont Bírálati szempontok illetve Bírálati lapok almenüiből érhetők el. Itt vannak a közös képzések MAB véleményezésére, valamint a doktori iskolák és az egyetemi tanári pályázatok véleményezésére vonatkozó részletes tudnivalók is.

    • A működő intézmények és képzések akkreditációs vizsgálataira vonatkozó információk (intézményakkreditáció, párhuzamos programakkreditáció) a függőleges menüsor Akkreditáció menüpontjában találhatók.

A szaklétesítési, szakindítási beadványokat, valamint az egyetemi tanári pályázatokat a TIR adatbázisban kérjük véleményezni, az adott szakértői munkára felkérő levél szerint. A doktori iskolák véleményezése a doktori adatbázisban (esetenként annak MAB-nál levő másolatában) történik, ugyancsak a felkérő levélben foglaltak szerint.

Szakértőink esetleges kérdéseire szívesen válaszolunk. Kérjük, hogy konkrét véleményezési ügyben a felkérő szakreferenshez forduljanak.

Telefonszámaink: 413-0760, 413-0901, 344-0314

Fax:     344-0313

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Személyes megkeresésre a MAB székhelyén állunk rendelkezésre:

munkanapokon hétfő-csütörtök 8:00 - 16:30 óráig

pénteken 8:00 - 14:00 óráig

Címünk: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B, IV. emelet.

Az irodaház közvetlenül a Déli-pályaudvar mellett helyezkedik el, bejárata a Krisztina körút felől és a Déli pályaudvar felől is van.

Honlapunkon 2010. május 20-a óta Ön a . látogató.

 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B IV. em. | 1439 Budapest, Pf. 635 | Telefon: 344 0314, 413 0760 | Fax: +36 1 344 0313 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Copyright © 2012 MAB. Minden jog fenntartva.

Készítette: PolarSys Honlapkészítés | Joomla 1.7 Templates