Általános tudnivalók

Kedves Intézményi Érdeklődő!

Köszönjük honlapunkra látogatását, érdeklődését!

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) a felsőoktatásban folyó képzés, tudományos kutatás, művészeti alkotótevékenység minőségének ellenőrzését, biztosítását és értékelését elősegítő országos szakértői testület. Honlapunkon a MAB szervezetéről, működéséről és tevékenységének eredményeiről tájékoztatjuk partnereinket és az érdeklődők legszélesebb körét. Hogy a honlapon mi hol található, arról az Érdeklődőknek menüpont Általános információk almenüje ad részletes tájékoztatást.

A felsőoktatási intézmények figyelmébe különösen a következőket ajánljuk:

    • A tervezett képzésekre vonatkozó szaklétesítési, szakindítási stb. beadványok összeállításához szükséges útmutatók a függőleges menüsor Beadványok menüpontjában, valamint a vízszintes menüsor Intézményeknek menüpont Beadványok készítése almenüjéből érhetők el. Itt vannak a közös képzések MAB véleményezésére, valamint a doktori iskolák létesítésére és az egyetemi tanári pályázatok véleményezésére vonatkozó részletes tudnivalók is.

    • A működő intézmények és képzések akkreditációjára vonatkozó információk (intézményakkreditáció, párhuzamos programakkreditáció) a függőleges menüsor Akkreditáció menüpontjában találhatók.

    • A MAB egyes intézményekre, szakokra vonatkozó határozatai a Határozatok menüpontból érhetőek el, valamint a TIR adatbázisban kereshetőek.

A szaklétesítési, szakindítási beadványokat, valamint a doktori iskola létesítési kérelmeket az Oktatási Hivatalba kell kétoldalas nyomtatásban, 3 példányban és elektronikusan is benyújtani.

Az egyetemi tanári pályázatokat közvetlenül a MAB-ba kell benyújtani véleményezésre, kétoldalas nyomtatásban, 1 teljes és 1 szűkített másolati példányban. A szűkített példányt a TIR adatbázisba kérjük elektronikusan feltölteni.

Partnereink fogadására a MAB székhelyén állunk rendelkezésre:

munkanapokon hétfő-csütörtök 8:00 - 16:30 óráig

pénteken 8:00 - 14:00 óráig

Címünk: 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B, IV. emelet.

Az irodaház közvetlenül a Déli-pályaudvar mellett helyezkedik el, bejárata a Krisztina körút felől és a Déli pályaudvar felől is van.

Telefonszámaink: 413-0760, 413-0901, 344-0314

Fax: 344-0313

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Honlapunkon 2010. május 20-a óta Ön a . látogató.

 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B IV. em. | 1439 Budapest, Pf. 635 | Telefon: 344 0314, 413 0760 | Fax: +36 1 344 0313 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Copyright © 2012 MAB. Minden jog fenntartva.

Készítette: PolarSys Honlapkészítés | Joomla 1.7 Templates