Nemzetközi Tanácsadó Testület

Az NTT feladata tanácsokat adni a MAB belső és külső minőségértékeléséhez és a MAB-ot tájékoztatni a minőségbiztosítás nemzetközi jó gyakorlatairól. Az NTT az éves ülésén ajánlásokat tesz a MAB munkájának segítésére, amelyek teljesítéséről a MAB a következő évi ülésen beszámol. Az NTT ezenfelül javaslatokat tehet nemzetközi szakértőkre, külföldi látogató bizottsági tagokra, illetve bírálókra.

 

 

  • Tove Bull, a NORVÉG Tromsøi Egyetem volt rektora, az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) intézményértékelő program (IEP) felügyelőbizottságának volt tagja, az IEP részvételében 2016-ban nyugdíjazták, tagja volt a MAB 2008-as ENQA által koordinált értékelés paneljének. (2016 óta NTT tag)
  • Guy Haug, FRANCIAORSZÁG, politológiát végzett majd MBA-t szerzett Strasbourgban. Több európai projekt tanácsadója, vezető szerepet játszott az EUA számára a „Bologna folyamat” és az Európai Bizottság ERASMUS programjának kidolgozásában. Jelenleg a spanyol Valenciai Egyetem rektorának intézményi és nemzetközi fejlesztési tanácsadója, több kormány, egyetem, minőségbiztosítási szervezet tanácsadója. Az AQ Austria Felülvizsgálati Bizottság tagja.
  • Achim Hopbach, Ausztria, történészként doktorált, az Agentur für Qualitätssicherung Austria ügyvezető igazgatója, előtte a Német Akkreditációs Tanács ügyvezető igazgatója, 2009-2013-ig az ENQA elnöke volt. (2014 óta NTT tag)
  • Lieudvika Leisyte, Németország, közigazgatásból doktorált, egyetemi tanár a Dortmundi Egyetem Center for Higher Education-jén, előtte tíz évig a hollandiai Twente Egyetem Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS) kutatója volt, nemzetisége Litván. (2014 óta NTT tag)
  • Lucka Lorber, a SZLOVÉN Maribori Egyetem minőségfejlesztésért felelős rektor-helyettese, részt vett a MAB által koordinált TEAM II projekt keretében az egyik nemzetközi képzés értékelésében 2010-ben, és tagja az EUA/IEP látogató bizottságoknak. (2016 óta NTT tag)
  • Hubertus (Bert) Roebben, BELGIUM ésNÉMETORSZÁG, a Leuveni Katolikus Egyetemen doktorált teológiából. A Bonni Egyetem Katolikus Kar professzora, 2018 óta a valláspedagógia, vallásos felnőttoktatás és homiletika tanszék vezetője. Az Európa Tanács szakértője és az amerikai Religious Education Association elnöke volt.
  •  Norma Ryan, ÍRORSZÁG, biokémikus végzettségű, a National University of Ireland, University College Cork Természettudományi Kar volt dékánhelyettese, majd a minőségterjesztési egység igazgatója volt. Az Írországi minőségbiztosítás egyik kidolgozója. Több EU projektet vezetett nemzetközi résztvevőkkel és látogatóbizottsági tagként számos értékelésben vett részt, többet elnökölt.A MAB-ot 2018-ban értékelő ENQA panel elnöke.
  • Mieczyslav Socha, LENGYELORSZÁG, a Varsói Egyetem közgazdaság professzora, a lengyel akkreditációs bizottság PKA volt főtitkára majd alelnöke, az International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) és a CEENQA Board-ok volt tagja. (2016 óta NTT tag)

 

Ajánlások:

Honlapunkon 2010. május 20-a óta Ön a . látogató.

 1013 Budapest, Krisztina krt. 39/B IV. em. | 1439 Budapest, Pf. 635 | Telefon: 344 0314, 413 0760 | Fax: +36 1 344 0313 | E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.
Copyright © 2012 MAB. Minden jog fenntartva.

Készítette: PolarSys Honlapkészítés | Joomla 1.7 Templates